maanantai 6. huhtikuuta 2015

Pääsiäinen Penan mukaan

Matteuksen evankeliumi Pentti Saarikosken kääntämänä:

Pyhän jälkeen, viikon ensimmäisen päivän aamuna aikaisin Magdalan Maria ja se toinen Maria tulivat katsomaan hautaa. Äkkiä maa tärähteli rajusti, herran lähetti tuli taivaasta, vieritti kiven pois haudan suulta ja kävi sen päälle istumaan. Hänen kasvonsa välkehtivät kuin salama ja hänen vaatteensa olivat lumenvalkoiset. Vartijat pelästyivät näkyä niin että vapisivat ja muuttuivat kuin kuolleiksi.
Jumalan lähetti puhutteli naisia sanoen: — Älkää pelätkö. Minä tiedän että te etsitte ristiinnaulittua Jeesusta. Hän ei ole täällä, hän on herännyt henkiin niin kuin hän sanoi. Katsokaa paikkaa missä hänen ruumiinsa makasi. Menkää nyt nopeasti kertomaan hänen oppilailleen, että hän on herännyt henkiin ja menee teidän edeltänne Galileaan, ja siellä te saatte tavata hänet. Nyt minä olen sen teille sanonut.

Naiset lähtivät haudalta kiireesti ja riemuissaan ja juoksivat kertomaan oppilaille. Yhtäkkiä oli Jeesus heidän edessään. Jeesus tervehti heitä, ja he kietoivat kätensä hänen jalkoihinsa ja palvoivat häntä. Jeesus sanoi: — Älkää pelätkö. Viekää minun ystävilleni sana että heidän on lähdettävä Galileaan. He tapaavat minut siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti