perjantai 3. huhtikuuta 2015

Piinaaviikko Penan mukaan 5/6

Matteuksen evankeliumi Pentti Saarikosken kääntämänä:

Niin he tulivat Golgata-nimiseen paikkaan (Golgata merkitsee 'pääkallonpaikka') ja siellä he tarjosivat hänelle viiniä, johon oli sekoitettu huumausainetta, mutta maistettuaan hän ei halunnut juoda sitä.
Ristiinnaulittuaan hänet he jakoivat hänen vaatteensa keskenään arpomalla, ja sitten he istuivat siinä vartiossa. Hänen päänsä yläpuolella oli kilpi joka ilmoitti hänen rikoksensa: TÄMÄ ON JEESUS JUUTALAISTEN KUNINGAS.
Hänen kanssaan ristiinnaulittiin kaksi ryöstäjää toinen oli hänen oikealla toinen vasemmalla puolellaan.
Ohikulkijat herjaisivat häntä ja sanoivat päätään keikutellen: — Sinähän pystyit hajottamaan temppelin ja rakentamaan sen uudelleen kolmessa päivässä, auta nyt itseäsi jos kerran olet jumalan poika, ja tule alas sieltä.
Samoin pilkkasivat häntä pappisjohtajat, lainoppineet ja kansanvanhimmat: — Muita ihmisiä hän auttoi mutta eipä pysty auttamaan itseään, Israelin kuningas, niin! Tulkoon alas ristiltä niin me uskomme häntä. Hän luottaa jumalaan, pelastakoon jumala hänet jos pitää hänestä. Sanoi olevansa jumalan poika.
Samalla lailla solvasivat häntä ryöstäjät jotka oli naulittu ristille yhtaikaa hänen kanssaan. Puolenpäivän aikaan, kuudennella tunnilla maa pimeni ja sitä jatkui yhdeksänteen tuntiin. Joskus siihen aikaan Jeesus parkaisi hurjalla äänellä: — Eeli eeli lama sabaktani?
Se merkitsee: 'Jumalani jumalani miksi sinä hylkäsit minut?' Jotkut katsojista sanoivat hänen huutavan Eliasta. Yksi juoksi heti hakemaan sienen, kastoi sen viinietikkaan ja ojensi kepin päässä hänelle että hän joisi. Jotkut sanoivat: — Saas nähdä tuleeko Elias pelastamaan hänet.
Jeesus huusi vielä kerran kovalla äänellä ja kuoli sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti